Hír: Tájékoztatás a 2021. évi gépjárműadó változásról
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Balogh József
2021. január 08. péntek
Tájékoztatás a 2021. évi gépjárműadó változásról  

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság (NAV) veszi át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól. Az adóelőírásokat tartalmazó határozatokat

2021. évtől
az állami adóhatóság postázza az érintetteknek, fizetési kötelezettségüket az állami adóhatóság számlájára kell teljesíteni. 2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben továbbra is a Község Önkormányzati adóhatóság az illetékes, ennek értelmében a 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat az önkormányzati adóhatóság számlájára kell megfizetni.

A gépjármű tulajdonosoknak és üzembentartóknak továbbra sem kell majd a változásokról adatbejelentést tenni az állami adóhatóság felé. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásából a január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat január 20. napjáig közli majd az állami adó adóhatósággal. Ezt követően havonta frissül az adatbázis.

Az önkormányzati adóhatóság is adatot szolgáltat az állami adóhatóság számára a 2020. december 31-én nyilvántartott adómentes gépjármű forgalmi rendszámáról és a gépjármű üzembentartójának, tulajdonosának azonosító adatairól, valamint a mentesség jogcíméről, így ezekről az adózóknak külön bejelentést nem kell tenniük.

A változásokkal kapcsolatos információk a www.nav.gov.hu honlapon megtekinthetőek.

                                                                                                                                                       Lutár Mária
                                                                                                                                                          jegyzőEzen hír származási helye: Kaptalantoti.hu
( http://kaptalantoti.hu/news.php?extend.199 )


Oldal létrehozási idõ: 0.0747 másodperc, 0.0109 lekérdezési idõ.