Kaptalantoti.hu
Elérhetőségek

Önkormányzat:
8283 Káptalantóti
Petőfi u. 48.
Tel.: 87/471-125

email: onkormanyzat@kaptalantoti.hu
honlap: www.kaptalantoti.hu

Polgármester:
Csom Károlyné

Alpolgármester:
Ángyán Zoltán

A polgármester minden héten csütörtökön 14.00 - 15.00 óra között tart fogadóórát.

Webmester:

Balogh Gábor
email: bgabor@kaptalantoti.hu


Magyar falu program

MFP_logo_150

Széchenyi 2020

Széchenyi 2020

Koronavíru járvánnyal kapcsolatos információk
Írta: Balogh József - 2020. március 16. hétfő


Tájékoztató
a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésekről
F E L H Í V Á S !

 

 

Káptalantótiban élő lakosság nevében tisztelettel kérjük a vidékre vágyakozó embertársainkat a jelenlegi vészhelyzetben tanúsítsanak önmérsékletet  a saját és a településen élők egészsége érdekében.
 
A  HÚSVÉTI  ünnepek idején - ha lehet - ne látogassanak el kis falunkba. 
 
A helyi lakosság megérti és átérzi a zsúfolt városokban élő emberek szabadságvágyát, a természetbe  és a vidéki nyaralóikba való vágyakozást,
 hiszen ott biztonságban érezhetik létüket.  A kijárási korlátozás betartása " itt is ott is " mindenkinek  kötelező !
Kérünk mindenkit, hogy a vészhelyzet ideje alatt legyen türelmes, megértő és reménykedő, 
mert ha mindannyian túlakarjuk élni a koronavírus által  létrejött helyzetet, akkor emberi kötelességünk  vigyázni egymásra !

Káptalantóti Község Önkormányzata
KÖZLEMÉNY
Óvodai rendkívüli szünet elrendeléséről. pdf

2020.03.27.
A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete
a kijárási korlátozásról
2020.03.27.
Szigligeti Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője
8264 Szigliget, Kossuth u. 54.  


Tájékoztató   2020.03.25.

a Szigligeti Közös Önkormányzati Hivatal veszélyhelyzet időtatama alatt alkalmazandó ügyfélfogadási és ügyintézési rendről    

A Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020. március 23-tól visszavonásig szünetel. Személyes ügyfélfogadás telefonon történő előzetes időpontegyeztetést követően az alábbi ügykörökben történhet:
 
-        halaszthatatlan anyakönyvi ügyek (Házasságkötés bejelentésére csak különlegesen indokolt esetben van lehetőség.)

-        szociális ügyek  

A házasságkötésre már bejelentkezett jegyespárok házasságkötésén az eseményen maximálisan 5 fő vehet részt.  

Szigligeti Közös Önkormányzati Hivatal Nemesgulácsi Kirendeltség telefonos és e-mail elérhetőségei  

A személyes ügyfélfogadás szünetelésének időtartama alatt az egyes ügytípusok vonatkozásában az ügyintézés az alábbi telefonszámokon és e-mail címeken történik  

Nemesgulácsi Kirendeltség  

Minden ügytípusban
Telefon 87/433-124               0630 657 6134 Fax: 87/433-124 E-mail: hivatal@nemesgulacs.hu  

Adóügy E-mail: ado@nemesgulacs.hu Telefon: 06/30/657-6341  

Hagyatéki ügyek, anyakönyvi ügyek, szociális ügyek, kereskedelmi ügyek, lakcím ügyek E-mail: anyakonyv@nemesgulacs.hu  

Műszaki ügyek E-mail: muszak@nemesgulacs.hu  

Káptalantóti adóügyek Telefon: 87/471-125 E-mail: onkormanyzat@kaptalantoti.hu
Figyelem! 2020.03.21.

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet enyhítése érdekében megjelent a kereskedelmi és vendéglátó üzletek korlátozott nyitva tartásáról, a szórakozóhelyek bezárásáról, valamint a rendezvények betiltásáról szóló kormányrendelet, amely március 17-től hatályos.  

Kereskedelmi üzletek korlátozott nyitva tartása:

 • A kereskedelmi tevékenységet folytató üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

KIVÉTELT KÉPEZ EZ ALÓL:

 • az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt.

A korlátozó intézkedések a szolgáltató tevékenységet végző üzletek, vállalkozások részére egyelőre nem vonatkoznak.   

Vendéglátó üzletek korlátozott nyitva tartása:

 • A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni.
 • A vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.

Mozik, szórakozóhelyek, kulturális intézmények zárva tartása:

 • A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott rendszeres zenés, táncos rendezvények helyszínén tartózkodni tilos.
 • Az ott tartózkodók létszámától függetlenül, az ott foglalkoztatottak kivételével tilos a látogatása a színház, tánc- és zeneművészeti eseménynek, a mozinak, a muzeális intézménynek, a könyvtárnak, közművelődési intézménynek, közösségi színtérnek. 

Rendezvények betiltása:

 • Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni.
 • Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos.
 • Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között tartható meg.

 Forrás:https://veszpremikamara.hu/hirek/kormanyrendelet-az-uzletek-korlatozott-nyitva-tartasarol
EMMI Útmutató a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére a szociális alapszolgáltatásokban
FIGYELEM!  

A Kormány részéről a következő intézkedések kerültek bevezetésre:

A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Ha a 70. életévét betöltött személy a fent leírtakban foglaltakat vállalja és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.
Kérem, amennyiben a fent leírtakat vállalja és kéri a 87/471-125, telefonszámon/vagy  onkormanyzat@kaptalantoti.hu e-mailen az önkormányzatnak jelezze!
Nyomatékosan kérem, hogy SZEMÉLYESEN NE KERESSE az önkormányzati hivatalt, csak a megadott telefonszámon vagy e-mailen.

Káptalantóti: 2020.03.17.  Csom Károlyné sk. polgármesterCsalád- és Gyermekjóléti Központ  2020.03.17.

  Tisztelt Lakosság! Tisztelt Ügyfeleink!  

Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a különleges járványhelyzet kezelése okán, a fenntartó döntése alapján a Család- és Gyermekjóléti Központ feladatellátásának rendje az alábbiak szerint történik: -        személyes családgondozást ? beleértve az ügyfélfogadást és a családlátogatást is - kizárólag csak halaszthatatlan, súlyos probléma vagy krízishelyzet esetén végzünk, -        amennyiben szükséges felkeresnie Intézményünket, az ügyfélváró helyiségben egyszerre csak egy fő tartózkodhat, és alapos kézmosást követően veheti fel az intézmény dolgozójával a személyes kapcsolatot ügyintézés céljából, -        a szakmaközi megbeszélések, az esetkonferenciák és az esetmegbeszélések megtartását felfüggesztettük, -        a ruhaadomány raktárunk zárva tart, -         az ételosztás szervezését és lebonyolítását felfüggesztettük, -        a kapcsolattartási ügyelet lebonyolítását felfüggesztettük, -        a pszichológiai tanácsadást felfüggesztettük -        a jogi tájékoztatás nyújtására telefonon van lehetőség: Dr. Perger Orsolya ügyvéd asszony hívható a 06-30-687-31-66-os telefonszámon. -        további speciális szolgáltatások (mediáció, család- és párterápia, mentorszülő) igénybevételét felfüggesztettük.   Kérjük, hogy elsősorban telefonon és e-mailenvegye fel Intézményünk dolgozójával a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeink egyikén:
-          A fenti rendelkezések a mai naptól határozatlan ideig, visszavonásig érvényesek! Megértésüket, együttműködésüket és felelős hozzáállásukat köszönjük!  

Bögös Rita Zsuzsanna intézményegység-vezető


Terjedhet-e a koronavírus ivóvízzel vagy szennyvízzel?
   2020.03.17.


Jelen tudásunk szerint a koronavírus egy légúti vírus, amely elsősorban emberről emberre, cseppfertőzéssel terjed. Bár a legutóbbi vizsgálatok kimutatták a vírust fertőzött személy vizeletében, illetve székletében (nagyon kevés vizsgálat alapján), egyelőre nincs közvetlen bizonyíték széklet-szájon át történő terjedésre. Ezen eredmények is megerősítik, hogy a helyes személyes higiénés és kézhigiénés gyakorlatnak valóban fontos szerepe van a megelőzésben de nem jelentik azt, hogy a vizeinket veszélyeztetné.   A hazai ivóvízbázisok védettek a szennyvíz eredetű szennyezésekkel szemben, és az ivóvízszolgáltatók rendszeres vizsgálatokkal győződnek meg arról, hogy a szolgáltatott ivóvíz mentes a fekális szennyezéstől. A koronavírus az ivóvíz fertőtlenítésére jellemzően használt szabad aktív klór koncentrációnál (0,2-0,5 mg/l) pillanatszerűen inaktiválódik.   A hazai ivóvízbázisok védettek a szennyvíz eredetű szennyezésekkel szemben, és az ivóvízszolgáltatók rendszeres vizsgálatokkal győződnek meg arról, hogy a szolgáltatott ivóvíz mentes a fekális szennyezéstől. A koronavírus az ivóvíz fertőtlenítésére jellemzően használt szabad aktív klór koncentrációnál (0,2-0,5 mg/l) pillanatszerűen inaktiválódik. Az új koronavírus egy burokkal rendelkező vírus, amennyiben a vízkezelőszer hatására ez a burok megsérül, a vírus elveszíti fertőző képességét.   A települési szennyvíz a lakosságra nem jelent veszélyt, hiszen abban a nagymértékű hígulás miatt csak jelentéktelen mennyiségben fordulhatna elő, a vírus még abban az esetben is, ha a koronavírus már fertőzéseket, megbetegedéseket okozna a közösségben. A szakirodalmi adatok szerint a koronavírusok szennyvízben néhány napig lehetnek életképesek, azonban szennyvízzel - annak zárt rendszerben történő elvezetése és tisztítása ? miatt a lakosság  jellemzően nem érintkezik. A kibocsátott tisztított szennyvíz a befogadóban tovább hígulna, így nem érhetné el a fertőzést okozó koncentrációt. Az évnek ebben a szakában a felszíni vizekkel való érintkezés sem jellemző.   A szennyvíztelepek dolgozói csak abban az esetben lennének kockázatnak kitéve, ha a szennyvízbe nagyon nagy mennyiségű vírus kerülhetne, és nem tartanák be a munkahelyi előírásokat (pl.: nem viselnék az egyéni védőeszközöket), a biológiai kockázatok kivédésére szolgáló egyéni védőeszközök a koronavírus ellen is megfelelő védelmet nyújtanak.      KÖZLEMÉNY
Országos látogatási tilalommal kapcsolatosan   2020.03.17.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a 13305-8/2020/EÜIG számú, 2020. március 8-án kelt határozatával a fekvőbeteg-ellátó egészségügyi szolgáltatók, a szociális intézmények, valamint a fogyatékossággal élőket ellátó intézmények vonatkozásában látogatási tilalom elrendeléséről döntött.   A fenti intézkedéssel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ fontosnak tartja kiemelni az alábbiakat:   Az egészségügyi törvény a betegek személyes kapcsolattartásának több formáját ismeri, ezek közül az egyik a beteg meglátogatása. Az érintett, fokozott védelemre szoruló csoportba tartozó személyek életének és egészségének védelme, megbetegedésük megelőzése érdekében elrendelt látogatási tilalom alapján a Magyarország területén működő összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben került ezen kapcsolattartási forma megtiltásra.   A látogatási tilalom nem érinti a betegek és gondozottak egyéb kapcsolattartási jogait, azonban az ebbe a körbe tartozó személyes kapcsolattartás esetén a szolgáltató köteles megtenni mindazokat az intézkedéseket, amelyek a fertőződés veszélyét a lehető leghatékonyabban csökkentik. Az érintett személyek kötelesek a szolgáltató ennek érdekében tett intézkedéseiben együttműködni.   Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a látogatási tilalom körébe az alábbiak nem tartoznak, ezért megengedett, azaz nem tilos:
 • A súlyos állapotú, önmagát ellátni nem tudó beteg mellett tartózkodhat egy személy.
 • A kiskorú mellett ott lehet a szülő (vagy a szülő, törvényes képviselő által kijelölt személy).
 • A szülő nő mellett lehet egy általa választott személy (például az ?apás? szülésnél).
 • A beteget felkeresheti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy.
  A látogatási tilalommal kapcsolatos részletes, helyi szabályokat az intézkedéssel érintett intézmények házirendje határozza meg.   Az érintett személyeknek kötelességük a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedésekben együttműködni, mint amilyen például a kézfertőtlenítés, védőruha viselése.    Kérjük a lakosságot, hogy a látogatási tilalommal kapcsolatban felmerült kérdéseik vonatkozásában közvetlenül az ellátásban érintett intézménnyel vegyék fel a kapcsolatot.Gyakorlati Tanácsok Szociális Intézményekre  
2020.03.17.

A 2019 végén Vuhanban kialakult tüdőgyulladás-járvány hátterében álló egy újonnan kialakult vírust azonosítottak. Az új koronavírus elnevezése 2020. február 12-től ?súlyos akut légúti tünetegyüttest okozó koronavírus 2? (SARS-CoV-2), az általa okozott megbetegedés a pedig ?koronavírus-betegség 2019? (coronavirus disease 2019), melynek rövidített változata a COVID-19.A fertőzés terjedése emberről-emberre jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékokkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal történik. A fertőződés tünete láz, száraz köhögés, légzési nehézség, lappangási ideje legfeljebb 2-12 nap, átlagosan 5-6 nap.A betegség 80%-ban enyhe tünetekkel lezajlik, azonban főképp az idős és /vagy egyéb krónikus  betegségben szenvedő embereknél súlyos formában jelentkezhet.  Speciális kezelés, védőoltás egyelőre nem áll rendelkezésre. Mivel a vírus nagyon gyorsan terjed zárt közösségekben, ezért fontos az alábbi teendők betartása. 
 1. A személyi higiénére fokozottan kell figyelni.
 2. A fertőzés megelőzésének legfontosabb módja a gyakori, alapos szappanos kézmosás.
 3. Tartsák és tartassák be az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendőbe köhögjünk, tüsszentsünk, a használt zsebkendőt dobjuk ki, majd mossunk kezet.
 4. Kerülni kell a szokásos érintkezési formák közül a kézfogást, puszit.
 5. Az intézmény közösségi tereibe helyezzenek ki érintés nélkül használható alkoholos kézfertőtlenítőszer adagolókat, ennek használatára hívják fel a gondozottak figyelmét.
 6. Szellőztessenek gyakran.
 7. A közösségi rendezvények megtartása mérlegelendő. 
 8. A koronavírus lipid burokkal rendelkezik, így a legtöbb, egyfázisú tisztító-, fertőtlenítőszer hatásos ellene. Takarításhoz  virucid hatással rendelkező készítmények használata javasolt.
 9.  Kiemelten fontos és napjában többször is fertőtleníteni kell azokat a felületeket, melyeket kézzel gyakran érintenek (ilyenek pl. az ajtókilincsek, korlátok, villanykapcsolók stb.) Ezeknek a felületeknek a fertőtlenítésére az alkohol bázisú gyorsfertőtlenítők, illetve a fertőtlenítő kendők alkalmazhatóak.
 10. A vizes egységek padló és csempe falburkolatainak, valamint klórálló burkolattal ellátott helyiségek padló burkolatainak fertőtlenítésére a klórtartalmú készítmények is alkalmazhatók, abban az esetben, ha a készítmény címkéjén a virucid hatás, illetve a virucid hatás létrejöttéhez az alkalmazási paraméterek a használati utasításban fel vannak tüntetve.
 11.  A vizes egységekben a kézmosás és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani kell. Ajánlott a fertőtlenítő hatású folyékony szappan biztosítása, mert ennek alkalmazásával egy fázisban végezhető el a kéztisztítás és a kézfertőtlenítés.
 12. A személyzet különös gonddal tisztítsa az étkezés során használt eszközöket.
 13. A textíliák gépi úton történő fertőtlenítő mosása termodezinfekciós és kemo-termodezinfekciós mosási eljárással történhet.    
 14. A pamutszálas textília tisztítására mind a két mosási eljárás alkalmazható. A termodezinfekciós mosási eljárás 90-95°C hőmérsékleten normál, általános mosószer alkalmazása mellett történik. Ebben az esetben a fertőtlenítő hatást a magas hőmérséklet biztosítja.
 15. Kevertszálas textíliák esetében az alacsonyabb hőmérsékleten és fertőtlenítő hatású mosószer alkalmazásával történő úgynevezett gépi kemo-termodezinfekciós mosási eljárás alkalmazható.
 16. Amennyiben egy gondozottnál légúti fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az intézmény orvosát, aki az előírt és általa ismert eljárásrend szerint dönt a további teendőkről.
 17. Amennyiben az intézményben a fertőzött személyt azonosítanak, akkor a közösség zárt jellege miatt fennáll a dolgozók és a többi gondozott fertőződésének kockázata is. A járványügyi vizsgálat ezért rájuk is kiterjed.
 18. A vírus zárt közösségben történő gyors terjedése, valamint a betegségnek leginkább kitett személyek egészségének védelme és a járvány megfékezése érdekében az országos tisztifőorvos március 8-tól visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el.
 


Gyakorlati Tanácsok Óvodák, Bölcsödék
  2020.03.17.

A 2019 végén Vuhanban kialakult tüdőgyulladás-járvány hátterében álló egy újonnan kialakult vírust azonosítottak. Az új koronavírus elnevezése 2020. február 12-től ?súlyos akut légúti tünetegyüttest okozó koronavírus 2? (SARS-CoV-2), az általa okozott megbetegedés a pedig ?koronavírus-betegség 2019? (coronavirus disease 2019), melynek rövidített változata a COVID-19.A fertőzés terjedése emberről-emberre jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékokkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal történik. A fertőződés tünete láz, száraz köhögés, légzési nehézség, lappangási ideje legfeljebb 2-12 nap, átlagosan 5-6 nap.A betegség 80%-ban enyhe tünetekkel lezajlik. Súlyos betegséggel elsősorban az idősebb korosztály érintett  Speciális kezelés, védőoltás egyelőre nem áll rendelkezésre.Mivel a vírus nagyon gyorsan terjed zárt közösségekben, ezért fontos az alábbi teendők betartása. 
 1. A személyi higiénére fokozottan kell figyelni.
 2. A fertőzés megelőzésének legfontosabb módja a gyakori, alapos szappanos kézmosás.
 3. A gyermekeknek tanítsák meg az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, a használt zsebkendőt ki kell dobni, majd kezet kell mosni.
 4. A vizes egységekben a kézmosás és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani kell, a gyermekek ezek használatát felnőtt ellenőrzésével végezzék.
 5. Kerülni kell a szokásos érintkezési formák közül a kézfogást, puszit.
 6. Szellőztessenek gyakran.
 7. A közösségi rendezvények megtartása mérlegelendő. 
 8. A koronavírus lipid burokkal rendelkezik, így a legtöbb, egyfázisú tisztító-, fertőtlenítőszer hatásos ellene. Takarításhoz virucid hatással rendelkező készítmények használata javasolt.
 9. A gyermekek által használt játékok, eszközök napi fertőtlenítő tisztítása javasolt. 
 10.  Kiemelten fontos és napjában többször is fertőtleníteni kell azokat a felületeket, melyeket kézzel gyakran érintenek (ilyenek pl. az ajtókilincsek, korlátok, villanykapcsolók stb.) Ezeknek a felületeknek a fertőtlenítésére az alkohol bázisú gyorsfertőtlenítők, illetve a fertőtlenítő kendők alkalmazhatóak.
 11. A vizes egységek padló és csempe falburkolatainak, valamint klórálló burkolattal ellátott helyiségek padló burkolatainak fertőtlenítésére a klórtartalmú készítmények is alkalmazhatók, abban az esetben, ha a készítmény címkéjén a virucid hatás, illetve a virucid hatás létrejöttéhez az alkalmazási paraméterek a használati utasításban fel vannak tüntetve.
 12. A személyzet különös gonddal tisztítsa az étkezés során használt eszközöket.
 13. A textíliák gépi úton történő fertőtlenítő mosása termodezinfekciós és kemo-termodezinfekciós mosási eljárással történhet.    
 14. A pamutszálas textília tisztítására mind a két mosási eljárás alkalmazható. A termodezinfekciós mosási eljárás 90-95°C hőmérsékleten normál, általános mosószer alkalmazása mellett történik. Ebben az esetben a fertőtlenítő hatást a magas hőmérséklet biztosítja.
 15. Kevertszálas textíliák esetében az alacsonyabb hőmérsékleten és fertőtlenítő hatású mosószer alkalmazásával történő úgynevezett gépi kemo-termodezinfekciós mosási eljárás alkalmazható.
 16. Beteg gyermek ne járjon közösségbe.
 17. Amennyiben egy gyermeknél, vagy dolgozónál légúti fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az intézmény orvosát, aki az előírt és általa ismert eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülők  értesítéséről is gondoskodni kell.
 18. Amennyiben az intézményben a fertőzött személyt azonosítanak, akkor a közösség zárt jellege miatt fennáll a dolgozók és a gondozottak fertőződésének kockázata is. A járványügyi vizsgálat ezért rájuk is kiterjed.
  


Tájékoztató információk a koronavírusról

TÁJÉKOZTATÁS rendkívüli szünetről  

A Magyarországon kihirdetett a koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések és az ezzel kapcsolatos önkormányzati feladatok meghatározása érdekében az alábbiakról tájékoztatom a lakosságot. A Nemesgulácsi Napsugár Óvodában rendkívüli szünetet rendelek el, 2020. március 17. napjától visszavonásig.

A Keresztury Dezső Általános Iskola és Szakközépiskolával kapcsolatosan a szükséges tudnivalókról a fenntartó (KLIK) fog iránymutatást adni. Gyermekétkeztetés Mind a Keresztury Dezső Általános Iskola és Szakközépiskolában, mind a Nemesgulácsi Napsugár Óvodában továbbra is folyamatosan elérhető a gyermekétkeztetés. Az iskola tanulói és az óvodás gyermekek szülei az ételt a szolgáltató által biztosított ételdobozban vihetik el, a szolgáltató székhelyéről (konyháról). Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy mind az iskolai tanulók, mind az óvodás gyermekek tekintetében jelezzék, hogy igénybe kívánják-e venni a gyermekétkeztetést.
Erre az alábbi lehetőségük van:  
a) emailben: hivatal@nemesgulacs.hu
b) telefonon: 87/433-124, 0630 657 6134
c) sms-ben is a fent látható mobil telefonszámon  

Szigligeti Közös Önkormányzati Hivatal Nemesgulácsi Kirendeltsége A Hivatal nyitva tart, de lehetőleg csak az időzítse mostanra a személyes ügyintézést, akinek a dolga halaszthatatlan pl. haláleset. Kérem, hogy jelen helyzetben intézze ügyét elektronikusan, e-mailben (hivatal@nemesgulacs.hu ado@nemesgulacs.hu), postai úton, telefonon (87/433-124, 0630 657 6134).

Kultúrház és könyvtár A kultúrházban 2020. március 16. napjától sem közösségi, sem egyéni rendezvény nem tartható. Felkérem a Tisztelt Lakosságot, hogy fokozott figyelemmel legyen mindenki a környezetére, az időseket, mozgásukban korlátozottakat, segítségre szorulókat segítse, és a szükséges segítség igénylése érdekében keressék az Önkormányzatot (hivatal@nemesgulacs.hu, telefon 87/433-124) a falugondnokot (telefon: 0630 495 6691), hogy segíteni tudjunk.  

Kérem az időseket, hogy közösségbe lehetőleg ne menjenek, amennyiben segítségre szorulnak pl. bevásárlás, gyógyszerkiváltás stb. jelezzék a 0630 495 6691 telefonszámon.  

Kérek mindenkit, vegye figyelembe a Kormány és a koronavírus megelőzésére és kezelésére kialakított szervek iránymutatását. Információkat az alábbi helyen találnak:
Információs vonalak: 06 80 277 455, 06 80 277 456 www.koronavirus.gov.hu  
Ezek az intézkedések elsősorban a járvány elterjedésének megelőzése érdekében születtek. Az intézkedéseket visszavonásig tartjuk fenn.   Amennyiben a Kormányzattól más iránymutatást kapunk, intézkedéseinket azonnal felülvizsgáljuk, és módosítjuk, amennyiben az szükséges.  

Káptalantóti 2020.03.16   Csom Károlyné  polgármester


DRV virus

NHSZ virus_1TÁJÉKOZTATÁS  


A Magyarországon kihirdetett a koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések és az ezzel kapcsolatos önkormányzati feladatok meghatározása érdekében az alábbiakról tájékoztatom a lakosságot.  

A Nemesgulácsi Napsugár Óvodában
rendkívüli szünetet nem rendelt el a polgármester. A Szülők 2020. március 16. napjától csak azokat a gyermekeket vigyék óvodába, akik egészségesek, és akiknek személyi felügyelete otthon nem megoldható. Aki nem igényli az intézményben a gyermek felügyeletet, az az intézményvezetőnél ezt jelezze, és a további intézkedésig a gyermeket otthonában felügyelje. Azoknak a gyermekeknek, akiknek otthoni felügyelete nem megoldható, a gyermekfelügyeletet az intézmény biztosítja. A gyermekeket az óvoda kapujában a dadák, óvónők veszik át, és gondoskodnak a kiadásukról is.  

A Keresztury Dezső Általános Iskola
és Szakközépiskolával kapcsolatosan a szükséges tudnivalókról a fenntartó (KLIK) fog iránymutatást adni.  

Gyermekétkeztetés Mind a Keresztury Dezső Általános Iskola és Szakközépiskolában, mind a Nemesgulácsi Napsugár Óvodában továbbra is folyamatosan elérhető a gyermekétkeztetés. Az iskola tanulói és az óvodába járó gyermekek, akiket a szülők otthon tartottak ételhordozóban vihetik el az ételt, az óvodában lévő gyermekek pedig a szokásos módon étkeznek. Mind az iskolai tanulók, mind az óvodába beíratott gyermekek tekintetében a Szülők a hétfői napon jelezzék, hogy igénybe kívánják-e venni a gyermekétkeztetést.
Erre az alábbi lehetőségük van:   a) emailben: hivatal@nemesgulacs.hu b) telefonon: 87/433-124, 0630 657 6134 c) sms-ben is a fent látható mobil telefonszámon.    

Szigligeti Közös Önkormányzati Hivatal Nemesgulácsi Kirendeltsége A Hivatal nyitva tart, de lehetőleg csak az időzítse mostanra a személyes ügyintézést, akinek a dolga halaszthatatlan pl. haláleset.

Kérem, hogy jelen helyzetben intézze ügyét elektronikusan, e-mailben (hivatal@nemesgulacs.hu ado@nemesgulacs.hu), postai úton, telefonon (87/433-124, 0630 657 6134).    

Felkérem a Tisztelt Lakosságot, hogy fokozott figyelemmel legyen mindenki a környezetére, az időseket, mozgásukban korlátozottakat, segítségre szorulókat segítse, és a szükséges segítség igénylése érdekében keressék az Önkormányzatot (hivatal@nemesgulacs.hu, telefon 87/433-124) a falugondnokot (telefon: 0630 495 6691), hogy segíteni tudjunk.  

Kérem az időseket
, hogy közösségbe lehetőleg ne menjenek, amennyiben segítségre szorulnak pl. bevásárlás, gyógyszerkiváltás stb. jelezzék a 0630 495 6691 telefonszámon.   Kérek mindenkit, vegye figyelembe a Kormány és a koronavírus megelőzésére és kezelésére kialakított szervek iránymutatását. Információkat az alábbi helyen találnak:
Információs vonalak: 06 80 277 455, 06 80 277 456 www.koronavirus.gov.hu   Ezek az intézkedések elsősorban a járvány elterjedésének megelőzése érdekében születtek. Az intézkedéseket visszavonásig tartjuk fenn.   Amennyiben a Kormányzattól más iránymutatást kapunk, intézkedéseinket azonnal felülvizsgáljuk, és módosítjuk, amennyiben az szükséges.  


Káptalantóti 2020.03.15. Csom Károlyné  polgármester
Naprakész, hivatalos tájékoztó honlap a koronavírus járványról.
Dátum és idő
 

Egyéb hírek

Legfrissebb

Oldal létrehozási idõ: 0.1037 másodperc, 0.0162 lekérdezési idõ.